Ruimte voor afscheid - Vervuld van leven, bewogen door stilte

Lachyoga

Lach(yoga)bijeenkomsten 2017

Al sinds 2012 vonden 4 x per jaar lach(yoga)bijeenkomsten plaats in Centrum Lazuli aan de Oudegracht en recentelijk op een andere locatie in Utrecht, Havikstraat 38bis, in een psychologenpraktijk. Iedereen is welkom. Er is geen ervaring nodig. De eerst komende bijeenkomst is op zondagochtend 24 september 2017. De kosten zijn € 10.- per keer.

Lachyoga is lachen om niets, in contact met anderen.  De grondlegger is een Indiase huisarts, dr. Madan Kataria, die de kennis dat meer lachen talloze gezondheidseffecten heeft en lachen werkt als een natuurlijk antidepressivum, gebruikt in zijn methode. Samen met zijn vrouw Madhuri, een yogalerares, ontwikkelde hij sinds 1995 speelse lachoefeningen die afgewisseld worden met (geleide) meditatie. Inmiddels wordt Lachyoga in 60 landen beoefend in meer dan 6000 groepen. Het aantal groeit gestaag.

Voor mensen in rouw kan Lachyoga helpen om te ontspannen en om in contact te zijn met positieve en energiegevende gedachten en gewaarwordingen. Als men Lachyoga in groepsverband doet ontmoet men positief ingestelde mensen, die dijkwijls zelf ziekte en verdriet goed kennen.

Binnenkort bieden we bijeenkomsten van Lachclub Utrecht in een nieuwe vorm aan. Volg ons op deze website!

Ook kunt u zich opgeven voor de mailinglijst.

Lachyogaworkshops

Op aanvraag geef ik lachyogaworkshops, zowel voor bedrijven als voor particulieren, voor feesten en partijen en voor bijvoorbeeld congressen. Informeer voor de mogelijheden en tarieven: 06 30709232.

De meest recente workshops waren een energizer op een studiedag voor jonge psychologen van het NIP op 22 april en een workshop van een uur op de Dag voor de Vrijwilligers van de vereniging Ouders van een Overleden Kind op 20 mei 2017.

Op het Lachyogacongres in Amsterdam op 10 december 2016 gaf ik een workshop over Lachen in Rouw. Een verjaardag in Culemborg (najaar 2016), de verjaardag van een groep studentes (februari 2016) en een afscheid van een arts bij een groot gezondheidscentrum in Utrecht in 2015 zijn voorbeelden van feesten waar ik het programma verzorg. Een voorbeeld voor een intermezzo was mijn workshop op de ALV van de HLBT afdeling van een christelijke jongerenorganisatie in 2015.

Meer informatie en aanmelding:

Aanmelding: info@beatematznetter.nl. Of per telefoon (zie hier onder).

Flyers worden graag toegestuurd! Vermeld uw naam, adres en gewenst aantal op een mail naar info@beatematznetter.nl of bel naar de praktijk, op donderdag en vrijdag tussen 8.30 en 9.30 uur, of donderdag tussen 20.30 en 21.30 uur, tel. 030- 697 54 92. Andere tijden mobiel: 06 30709232.